0
Komen

aryn jd TOUR GUIDE????

Views
assalamualaikum sume...
hehe~ 
sihat tak??? dah lama rasanya aryn tak update blog...
kebelakangan ne aryn busy laa...huhu~
last week aryn jadi tour guide... 
best giler... memang pengalaman yang sangat menarik dan tak mungkin aryn lupakan...
tahniah aryn ucapkan kepada teman2 seperjuangan aryn....^_^
yeayyy~

so, nama travel agency kami ARTILLERY TRAVEL AND TOURS...

ne laa dy barisan tour guide.... ^_^


huhu~ tema kami lebih kepada legend and nature...
tempat2 yang kami pergi melawat semua yang berkaitan dengan historic site and natural environment...
antara tempat menarik yamg kami lawati FORT CORNWALLIS, ESPLANADE, WAR MUSEUM, TAMAN NEGARA PULAU PINANG dan banyak lagi...

fuhh~
memang banyak dugaan kami sebagai tour guide kali ne...
mana taknya... satu masalah, satu masalah datang.... adoyai~
first of all, kami menghadapi masalah dengan hotel... then malam tu pula kami sepatutnya pergi ke war museum, bas pula rosak..
adess...

tapi semua masalah tersebut dapat ditangani dengan bantuan pensyarah pengiring and teman2 yang lain...
alhamdulillah~ huhu
tak cukup tidur beb... zzzz~
malam tu pensyarah kami yang sebenarnya jumpa kami selepas tiba di hotel...
nak siapkan and prepare commentary untuk hari esoknya, tidur pun berapa jam jew...
serius cakap memang tersangat penat....

anyway memang best!
dapat pengalaman dan practise untuk hadapi tourist yang sebenarnya....
hee~


ne antara pic kenangan yang sempat kami rakamkan...










0 peoples wanna know my story:

Post a Comment

salam semua...
leave ur comment here k.... ^_^