0
Komen

miss keluarga angkat aryn~

Views
hai semua....
tetiba jew aryn teringat dekat famili angkat aryn dekat Kuala Perlis...
camne boleh ada famili angkat??? nak cerita laa ne...
aryn join satu program KEM KG SATU MALAYSIA...
salah satu program OPKIM berbilang kaum yang melibatkan kaum melayu, cina dan juga india....
pelajar yang ikut serta program ne terdiri dari universiti sekitar utara rasanya...
aryn tak berapa ingat laa...
hehe~
ada UNIMAP, UiTM Arau, UiTM Penang, dll...

aryn rasa seronok sangat dapat famili angkat...
aryn ada adik dengan ibu...
aryn dua orang adik beradik jew... bila kakak takda aryn mesti rasa sunyi... bongsu pula tu..
dekat sana laa aryn dapat adik2 yang comel...
ada tiga orang.. yang pertama tu lelaki, kedua perempuan dan yang bongsu tu lelaki...
best spent time dengan diorang...
aryn dapat rasa masakan kampung... kampung aryn KG KUALA SUNGAI BARU..
dekat dengan laut... kira semua penduduk situ nelayan...
tapi sayangnya aryn ne tak makan sangat makanan laut.. hehe~
bukan akergi tapi memang tak makan..
macam2 mak masakkn untuk kami... 
kami??? hehe~ lupa pula nak cerita.. setiap keluarga angkat dekat situ kira dapat dua anak angkat...
aryn sekali dengan seorang pelajar poli ipoh...
pangkat kakak laa sebab dia dah tamat belajar... hehe~

pergi sana bukan happy2 tau... 
kami buat khidmat masyarakat... di situ laa aryn dapat lihat kedaifan dan kesusahan mereka menjalani hidup seharian...
tapi diorang still happy walaupun hidup serba kekurangan...
jauh berbeza dengan hidup di bandar...
masing2 mencari harta kekayaan...

ne antara memori aryn dengan keluarga angkat aryn.... hehe~


ne laa pintu gerbang kampung aryn.. hehe~
KAMPUNG KUALA SUNGAI BARU

ne sekolah berdekatan dengan kampung aryn...
kami jadi fasi beri motivasi untuk pelajar tingkatan lima yang akan menduduki SPM..

tengah dengar taklimat...



antara memori yang sempat dirakam bersama penduduk kampung...
time khidmat masyarakat... ^__^

yang tengah dukung baby tu dari UiTMPP.. n sebelah dia pula dari POLITEKNIK IPOH..



ne laa adik beradik angkat yang aryn cerita tu... hehe~


ne pula adik angkat aryn yang paling bongsu... aryn tak sempat nak bergambar bersama dengan dua orang lagi adik angkat aryn... sebab time tu diorang sekolah...

ne pic dengan baby.. adik angkat salah seorang member aryn kat sana... cute kan??
dia senyum.... ^__^



gelagat member aryn yang suka sangat baby ne... friendly tau baby ne...
dengan semua orang pun dia tak kisah... 

hehehe~
kenangan yang best sangat....
harap sangat dapat jumpa famili angkat aryn pada masa akan datang....
naseb baik sempat minta no ibu...
so still keep in touch dengan diorang...
mwaahhhhh~
0
Komen

berpisah??? oh tidaakkk!

Views
assalamualaikum semua...
aryn nak luahkan perasaan ne... perasaan yang aryn takut sangat terjadi...

BERPISAH DENGAN ORANG YANG ARYN SAYANG

nak dijadikan filem drama... 
cuti ne aryn join program komander LIBK... si dia pula join program komander gak JAMBORI..
nak tahu apa tu LIBK n JAMBORI... 
LIBK ne program untuk bakal komander sebelum bergelar komander manakala JAMBORI pula program mcm pertandingan sukan and kawad.. lebih kurang macam tu laa... 

so kami sama2 busy dengan hal masing2...
aryn busy dengan tugas yang dipertanggungjwabkan kepada aryn... dia pula busy dengan latihan yang akan menentukan kemenangan UiTMPP dalam Jambori...
di situ laa bermulanya macam2 dugaan yang perlu kami tempuh...
jarang sangat kami luangkan masa bersama...
perasaan sunyi pun datang tanpa kami sedar..
masing2 dengan hal sendiri, tugas sendiri...
aryn ne jenis memang cepat rapat dengan orang lain.. KAWAN!
aryn tak sangka pula si dia boleh jeles tengok aryn dengan orang lain padahal time tu aryn tengah tugas...
lelaki memang macam ne ek?? ishh3~
aryn ada gak nampak dia lari dengan member aryn tapi tak jeles pun sebab aryn faham dia tengah jalani latihan dan member aryn tu pula kira partner dia...
huhu~
so kadang2 tu aryn memberontak juga...

aryn tak contact dia pun... nak buat macam mana???
bila aryn free, dia pula busy...

hubungan kami agak goyah dalam dua minggu tu...
dua minggu berlalu...
terjadi laa satu insiden yang aryn nak elakkan dari terjadi...
satu malam yang sangat menggerunkan... hehe~
over pula aryn ne... ^_^

tapi alhamdulillah.... kami dapat kekalkan hubungan yang kami bina genap lapan bulan pada 28oct yang lepas...
dan aryn harap hubungan ne berterusan sehingga ke alam perkahwinan dan sampai kami menutup mata...
insya Allah...

aryn tahu dia banyak sangat terasa dengan perangai aryn...
tapi dia still boleh sabar dengan aryn...
dan mungkinkah akan ada seorang lelaki yang begitu sabar melayan kerenah aryn sepertimana dia...???
3
Komen

Latihan Intensif Bakal Komander Siri19/2011

Views
assalamualaikum kawan2 sekalian...
lama rasanya aryn tak update blog ne.. huhu~
beberapa minggu yang lepas aryn terlibat dengan Latihan Intensif Bakal Komander yang diadakan di UiTMPP...
hehehe~ 
kali ne kampus aryn jadi tuan rumah bagi LIBK...
ne kali kedua UiTMPP menjadi tuan rumah bagi latihan untuk pelajar UiTM bergelar seorang komander...
tapi malangnya kali ne UiTM Arau tak dapat bersama-sama kami atas sebab2 tertentu...
so, yang terlibat hanya tiga kampus jew... PENANG, KEDAH & PERAK

latihan ne berlangsung selama dua minggu dengan bermacam-macam ujian dan cabaran...
semua ne sebab nak uji ketahanan fizikal dan mental bakal komander... huhu~
tapi aryn rasa apa yang bakal komander kali ne lalui tidak sesusah dan sepenat mana kami yang sebelum2 ne lalui.... huhu~
banyak pula yang sakit... bengkak kaki... macam2 lagi...
melecet sikit pun dah minta plaster..
memang untung laa diorang kali ne... siyes cakap agak manja..
aryn ingt lagi time aryn LIBK kat UiTM Arau memang penat...
nak pergi ke padang kawad pun terpaksa berkawad 5km..
maklum laa UiTM Arau besar weii~  aryn rasa kedua terbesar kot lepas UiTM Shah Alam...

ohh yeaa... aryn tak cerita pula aryn pegang skop apa dalam LIBK ne.. hehe~
actually aryn pegang biro PROTOKOL DAN PROGRAM..
selalunya majlis2 rasmi kami laa yang akan handle...
aryn tak pernah pun selama ne pegang biro ne... so tersangat laa banyak kelemahan di situ...
tapi aryn happy sebab dapat belajar dari senior2 aryn dalam banyak perkara... ^__^
kalau aryn takda kerja nak buat biasanya aryn akan tolong biro lain...
aryn akan tolong BIRO KEBAJIKAN bagi menjaga kebajikan BK2.. huhu~
macam2 kerenah BK2 ne..
selain tu aryn akan tolong BIRO MAKANAN...
atau lebih dikenali BIRO IKAN MASIN... hehehehe~
mana dapat gelaran ne?? nak cerita laa ne... ada seorang BK ne, dia tulis yang dia benci biro makanan... then boleh pula dia cakap kami ne muka macam ikan masin... adoyai~

aktiviti luar LIBK kali ne dekat KEM TANDOP, Kedah... best gak tempatnya... ^_^
kami yang ajk makanan luar ne pergi sana naik van... dengan ketua unit kor dan juga timbalan rektor..
huhu~
aryn actually takda kena mengena pun dengan ajk makanan luar tapi tolong2 member..
kami laa yang bertanggungjawab untuk menyediakan makanan bagi jurulatih, komander pengiring dan juga komander urusetia.... hehe~
Bk pula masak sendiri.. makan sardin jew laa diorang.. nama pun ikhtiar hidup..
macam2 perkara lucu kami lalui sepanjang bergelar ajk makanan luar...
contoh, lauk semua dah masak.... bila tengok nasi rupa2nya tak masak...
suis rosak... terpaksa laa masak balik guna dapur gas jew... dibantu oleh seorang jurulatih kedah..
maklum laa jurulatih ne semuanya bekas tentera.. so, dah biasa sangat dengan aktiviti2 ne..
time jadi ajk makanan luar. aryn rasa best sangat...
mana taknya, aryn dah boleh memasak.. hehehe~
bkn sebelum ne tak tahu memasak, boleh jew tapi yang simple2...^__^

antara insiden yang berlaku sepanjang LIBK ne...

  • seorang bk penang kehilangan abangnya semasa LIBK...
  • seorang bk digigit something ketika aktiviti luar sehingga dimasukkan ke wad buat sementara...
  • ada kes istimewa seorang bk perak...
  • salah seorang komander urusetia jatuh motor...
dah panjang sangat post ne.. hehe~
nanti aryn update yang pula k... 
ne laa pic BK Penang semasa majlis tamat latihan.. kira diorang ne dah bergelar komander UiTM...
tapi belum lagi bergelar komander kampus masing2... 
ada banyak lagi yang diorang akan tempuh masa akan datang...




taken by KRK Najmie....


ne laa komander baru yang terbaik...
lima dari kanan tu namanya Faiz, UiTMPP menjadi prep keseluruhan...

taken by Mizi Zie, jurulatih kesatria...

TAHNIAH~


0
Komen

Annual Dinner Commander... Fancy Night!

Views
assalamualaikum semua.... ^___^
kali ne aryn nak update pasal majlis makan malam komander yang lepas....
huhu~

majlis makan malam ne berlangsung di Swiss Inn Hotel , Kedah...
ok.. actually tema dinner ne pada mulanya bertemakan Funky... 
tapi dengana adanya idea tambahan daripada salah seorang pegawai kehormat, Tuan Dayat yang mengatakan masih dalam mood hari raya.. so jadilah tema untuk dinner tu Malam Seribu Satu Warna...
memang grand laa malam tu dengan fesyen2 terbaru yang dipakai oleh para komander....
kebanyakkannya menggayakan baju raya... begitu juga aryn dan "dia"... hehe~
warna baju kami pula lebih kurang sama sebabnya memang kami beli bersama... 
aryn juga laa yang pilih baju raya "dia"... 
warna Pink!!! 
hahahaha~
memang comel tengok "dia" pakai baju tu.. sesuai dengan kulitnya yang cerah...

ok.. majlis tu majlis kedua yang ditugaskan kepada rakan seperjuangan aryn...
maksudnya batch aryn laa yang dipertanggungjawabkan menguruskan majlis tu...
tahniah aryn ucapkan kepada member2 aryn kerana telah berjaya menjalankan majlis makan malam tersebut dengan lancar walaupun masih terdapat juga kekurangan di situ... TAHNIAH!!!!

majlis ne juga sebenarnya nak merayakan komander senior aryn yang akan menamatkan zaman universiti dan juga untuk mereka yang akan menjalankan latihan praktikal... especially pelajar Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan..
mereka telah berjaya menjawat jawatan dan menjalankan tanggungjawab sebagai komander dengan baik sepanjang mereka belajar di UiTMPP...
sekalung tahniah juga diucapkan~


kat bawah ne antara memori yang sempat dirakam bersama.....
ne laa baju raya yang kami berdua gayakan bersama... ^__^


   

         
dengan member komander~

diapit oleh jejaka ganteng~ hehehe

     
ne laa antara komander senior yang bakal meninggalkan kami dan juga yang akan menjalani praktikal...
tengah2 tu pula "ABAH" kami... hehe~

ok.. rasanya itu jew aryn nak cerita... aryn akan update pasal kawad merdeka pula... 
muachhh~

0
Komen

raya3~

Views
assalamualaikum kawan2... hai~
aryn nak update pasal Sambutan Hari Raya Aidilfitri yang baru lepas ne...
macam mana raya korang??? 
mesti best kan...~ untung laa..
tahun ne tahun kedua aryn raya tanpa ibu tersayang disisi...
kali ne aryn dah boleh terima tak seperti tahun lepas.... tapi ketidakhadiran arwah ibu yang tercinta disisi masih terasa...
mana taknya aryn rindu sangat nak makan juadah hari raya yang dimasak arwah ibu...
rendang.. kuih muih.... nyam3~
tahun ne yang menguruskan semua persiapan hari raya aryn dengan kakak...
kami laa yang cat rumah... kami laa yang hias rumah... kami juga laa yang buat kuih raya...
huhuhu~
kakak pun ada adds-on  furniture baru kat rumah.. weeet~
grand juga raya kali ne... kuih raya aryn dengan kakak buat time malam raya... 
memang tak tidur kami malam tu menyiapkan kuih raya... 
akhirnya bolah pula pagi raya kami bangun lewat.. hehe~
terus laa mandi then pergi ziarah pusara ibu...seterusnya pergi beraya di rumah saudara mara...
jadi laa minah repit kejap... hehe~ 
nek motor jew pun... maklum laa famili aryn ne bukannya ada kereta... bukan kalangan oarang yang berada...
aryn cuti raya ne pun sekejap jew pun.. hanya seminggu...
memang takda laa raya sakan... sebabnya aryn bakal menghadapi final exam...
raya pun hanya 3 hari jew...then study...

 ne antara kenangan yang sempat dirakam sepanjang hari raya tahun 2011...




haaa~ yang kat atas ne semua gambar beraya bersama famili belah arwah ibu... hehe~

semester ne juga kelas aryn ada buat konvoi raya... bersama teman sekelas... 
kami berkonvoi ke rumah member sekitar uitmpp...
dua hari konvoi ne tapi aryn hanya ikut satu hari jew... balik awal pula sebab aryn dengan tiga orang lagi member aryn yag merupakan rakan seperjuangan Komander ada majlis malam tu....
keesokan harinya aryn tak ikut serta konvoi tu... huhu~
sebabnyaa aryn nak siapkan assignment video Jepun yang tergendala... 
alhamdulillah... video tu dapat dirakam hanya dalam separuh hari sahaja...
hehe~ kira hebat laa pelakon2 video tu... ^__^
aryn pun berlakon gak tau.. hehe~

ne antara gambar konvoi raya bersama teman sekelas yang lain....

aryn naik kereta ne laa.. hehe~ bersama shuhaib, amir, wani, as dan juga ada...

sebelum bergerak ke kereta sewa di luar pagar uitmpp.... huhu semua berpakaian tema hari raya.. hehe

ne dekat rumah member aryn.. aina

ne pula dekat rumah pensyarah kami semester yang lepas... miss tuty

dan ne kat rumah member aryn yang juga rakan komander... faiez

sepanjang konvoi raya ne perut aryn bertambah2 besar... hehehe~
macam2 masakan masuk dalam perut aryn... nyam3~
terbaik laa tuan rumah....^__^

ok... update seterusnya kemudian yea... huhu~
aryn akan cerita pasal majlis Annual Dinner Commander... weeee~

0
Komen

update~

Views
assalamualaikum cyunk2 sekalian....
dah lama aryn tak update blog ne... ada yang rindu kew??? hehe~
sorry la erk... aryn busy sejak kebelakangan ne...
aryn baru jew habis final exam...
yeayyyy~
enam subjek kot... huhu~ memang tough...
semester ne la yang aryn rasa aryn laa orang palaing rajin pergi bertapa kat Library UiTMPP.. 
hahaha~
mana taknya... aryn akan pergi library dari depan library tu tulis OPEN sampai jadi CLOSE..
tapi bukan bertapa seorang diri laa.. huhu~
ada teman... and teman tersebut of course laa my only lover...
satu sebabnya kenapa aryn ajak dia belajar sekali dengan aryn walaupun kami ne bukan laa diploma yang sama ialah aryn nak pastikan dia belajar....
aryn tahu kalau kat bilik tu, dia mesti tidur jew...
at least kalau dia kat depan mata aryn, aryn nampak apa yang dia buat...
and aryn pun sebenarnya nak elakkan diri aryn dari asyik tidur kat bilik.. hehe~
ini semua berpunca daripada meja belajar yang sangat dekat dengan katil.. adoyai~
tak boleh study beb... lebih2 lagi kalau subjek yang kena menghafal...
bukak jew.... eukk~ terlelap terus.. haha~
sepanjang final exam... tu la rutin aryn dengan kekasih hati aryn...
kami akan pergi bersarapan dulu... 
then terus pergi library start dari jam 8.45pg smpai tengah hari...
pastu kami akan tinggalkan jew buku2 kami kat atas meja tu...(takot org amek tempat maa~ hehe)
masa tengah hari tu la kami pergi lunch and solat... satu jam jew tau.. huhu~
then sambung balik study.... smpai petang...
dah masuk maghrib stop then sambung balik study... huhu~
ada gaya orang rajin tak?? hehe~

aryn harap sangat aryn dapat kekalkan pointer aryn sebelum2 ne... huhu~
ok... lepas ne aryn akan cerita kat korang semua apa yang terjadi sepanjang aryn tak sempat update ne yeaa...
muaahhhh~