3
Komen

Latihan Intensif Bakal Komander Siri19/2011

Views
assalamualaikum kawan2 sekalian...
lama rasanya aryn tak update blog ne.. huhu~
beberapa minggu yang lepas aryn terlibat dengan Latihan Intensif Bakal Komander yang diadakan di UiTMPP...
hehehe~ 
kali ne kampus aryn jadi tuan rumah bagi LIBK...
ne kali kedua UiTMPP menjadi tuan rumah bagi latihan untuk pelajar UiTM bergelar seorang komander...
tapi malangnya kali ne UiTM Arau tak dapat bersama-sama kami atas sebab2 tertentu...
so, yang terlibat hanya tiga kampus jew... PENANG, KEDAH & PERAK

latihan ne berlangsung selama dua minggu dengan bermacam-macam ujian dan cabaran...
semua ne sebab nak uji ketahanan fizikal dan mental bakal komander... huhu~
tapi aryn rasa apa yang bakal komander kali ne lalui tidak sesusah dan sepenat mana kami yang sebelum2 ne lalui.... huhu~
banyak pula yang sakit... bengkak kaki... macam2 lagi...
melecet sikit pun dah minta plaster..
memang untung laa diorang kali ne... siyes cakap agak manja..
aryn ingt lagi time aryn LIBK kat UiTM Arau memang penat...
nak pergi ke padang kawad pun terpaksa berkawad 5km..
maklum laa UiTM Arau besar weii~  aryn rasa kedua terbesar kot lepas UiTM Shah Alam...

ohh yeaa... aryn tak cerita pula aryn pegang skop apa dalam LIBK ne.. hehe~
actually aryn pegang biro PROTOKOL DAN PROGRAM..
selalunya majlis2 rasmi kami laa yang akan handle...
aryn tak pernah pun selama ne pegang biro ne... so tersangat laa banyak kelemahan di situ...
tapi aryn happy sebab dapat belajar dari senior2 aryn dalam banyak perkara... ^__^
kalau aryn takda kerja nak buat biasanya aryn akan tolong biro lain...
aryn akan tolong BIRO KEBAJIKAN bagi menjaga kebajikan BK2.. huhu~
macam2 kerenah BK2 ne..
selain tu aryn akan tolong BIRO MAKANAN...
atau lebih dikenali BIRO IKAN MASIN... hehehehe~
mana dapat gelaran ne?? nak cerita laa ne... ada seorang BK ne, dia tulis yang dia benci biro makanan... then boleh pula dia cakap kami ne muka macam ikan masin... adoyai~

aktiviti luar LIBK kali ne dekat KEM TANDOP, Kedah... best gak tempatnya... ^_^
kami yang ajk makanan luar ne pergi sana naik van... dengan ketua unit kor dan juga timbalan rektor..
huhu~
aryn actually takda kena mengena pun dengan ajk makanan luar tapi tolong2 member..
kami laa yang bertanggungjawab untuk menyediakan makanan bagi jurulatih, komander pengiring dan juga komander urusetia.... hehe~
Bk pula masak sendiri.. makan sardin jew laa diorang.. nama pun ikhtiar hidup..
macam2 perkara lucu kami lalui sepanjang bergelar ajk makanan luar...
contoh, lauk semua dah masak.... bila tengok nasi rupa2nya tak masak...
suis rosak... terpaksa laa masak balik guna dapur gas jew... dibantu oleh seorang jurulatih kedah..
maklum laa jurulatih ne semuanya bekas tentera.. so, dah biasa sangat dengan aktiviti2 ne..
time jadi ajk makanan luar. aryn rasa best sangat...
mana taknya, aryn dah boleh memasak.. hehehe~
bkn sebelum ne tak tahu memasak, boleh jew tapi yang simple2...^__^

antara insiden yang berlaku sepanjang LIBK ne...

  • seorang bk penang kehilangan abangnya semasa LIBK...
  • seorang bk digigit something ketika aktiviti luar sehingga dimasukkan ke wad buat sementara...
  • ada kes istimewa seorang bk perak...
  • salah seorang komander urusetia jatuh motor...
dah panjang sangat post ne.. hehe~
nanti aryn update yang pula k... 
ne laa pic BK Penang semasa majlis tamat latihan.. kira diorang ne dah bergelar komander UiTM...
tapi belum lagi bergelar komander kampus masing2... 
ada banyak lagi yang diorang akan tempuh masa akan datang...




taken by KRK Najmie....


ne laa komander baru yang terbaik...
lima dari kanan tu namanya Faiz, UiTMPP menjadi prep keseluruhan...

taken by Mizi Zie, jurulatih kesatria...

TAHNIAH~


3 peoples wanna know my story:

R@S said...

mcm kenal je siapa yg jatoh motor 2...

aryn said...

eleh... dia r... bwek~ =P

Anonymous said...

ek eleh aryn ko tu pns sket pon pengsan la ape lah.. ko ckp dyeorg ni mnje. adoi..

Post a Comment

salam semua...
leave ur comment here k.... ^_^