0
Komen

salam Aidil Adha

Views
hai semua... sorry laa aryn lambat pula wish SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA...


hari ne dah hari raya ketiga baru nak post... hehe~
aryn busy sikit...
so macam mana sambutan raya korang?
mesti meriah kan....?
huhu~
kebiasaannya bagi aryn, raya Aidil Adha ne aryn sambut biasa2 jew...
kalau raya Aidil Fitri tu of course laa meriah.... ^__^
semuanya nak buat, nak baru...
ishhh3.... hahaha~
gurau jew.... biasa2 juga tapi lebih sikit dari raya korban...

ok... pagi raya pertama tu aryn tak pergi pun solat raya...
tertidu balik laa... huhu~
bangun2 dah terlepas pula...
aryn, kakak dengan ayah bersiap2 untuk ke pusara ibu...
dekat laa juga dengan kawasan rumah aryn...
kami naik motor jew pergi sana siap berbaju raya....
pakai baju raya yang lepas jew laa...
hehe~
baru jew turun motor nak ke pusara ibu, kami ditegur oleh majikan kakak dulu...
bagusnya aryn tengok keluarga diorang...
semuanya berpurdah bagi wanita dan yang lelaki pula berserban...
memang keluarga yang alim bagi pandangan aryn....
diorang menziarah pusara salah seorang anggota keluarga mereka...
dengar cerita anaknya yang masih muda....
sebaya dengan kakak rasanya...
al-fatihah untuk arwah...
sekarang ne tak kira muda ke tua, kalau Allah nak ambil nyawanya..maka kembalilah dia...

selesai "berjumpa" dengan arwah ibu...
kami pun bergerak ke rumah salah saudara aryn yang mengadakan rumah terbuka...
fuhhh....
ada laksa... ada nasi beriani...
aryn memang suka masakan saudara belah ayah...
sedaaapppp weiiii... hehe
 kami tak lama pun dekat rumah terbuka tu sebab kakak aryn kerja...
masuk kerja jam 1ptg... 
dah makan balik laa... nyam3~
aryn dengan kakak sempat lagi bergambar.. 
antaranya...
waahhhhh....... apa tu? haha~
kami cuma dua beradik.. huhu~

tengah tengok kad kahwin... hehe~

bila pula kami nak kahwin ne yea??? haha~


then petang tu pula kami pergi ke rumah saudara belah arwah ibu...
ada majlis sikit sempena hari raya korban dan juga besday baby gurl...
tasya namanya.... ^__^
comel sangat tau....
kami makan satay... makan kek...makan laksa...
kenyang3~

hari raya pertama jew yang banyak jalan....
malam tu aryn dengan jiran aryn pergi dewan area rumah aryn...
ada majlis sikit...
gotong royong masak...
makan lagi... nyam3~
sup tulang...! 

memang happening laa raya pertama....
now aryn kembali bosan....
huhu~

0 peoples wanna know my story:

Post a Comment

salam semua...
leave ur comment here k.... ^_^